Tavla i 25-årspresent?

Nu i helgen ska jag åka hem till mor och far i helgen vilket ska bli mycket skönt. Planen för lördag är att vi ska åka och titta på födelsedagspresent till mig eftersom jag kommit på att jag vill ha en tavla. Men det är ju sjukt svårt att titta på konst då de finns så mycket fint att titta på. Och tänk jag hittar en tavla som jag tycker är jättefin idag men om några år inte alls tycker om. Risk man får ta helt enkelt. Har tittat runt lite på nätet vad det finns för jag vill inte ha något som alla andra har hemma på sin vägg. Hittade i alla fall en sida på nätet som har mycket fint Wall44. Bland annat dessa tavlor under som jag tyckte var lite speciella. Gillar bäst den med ängeln.


DEER  Dea Sivertsen   NEW YORK Dea Sievertsen  LONDON Dea Sievertsen


Presenttips!

Smyckeshängare - krok Smyckeshängare - mellan

Ett litet tips till er vad jag önskar mig i födelsedagspresent, kommer fler :)
Dessa två kommer från Lisabeth Dahl

Look a like

Fick höra i lördags att jag var väldigt lik Katy Perry. Var en fin kompliman för hon är ju inte ful. Men vet inte om jag kan hålla med.


    

 

Modell för en dag!

Den 16 oktober ska jag bli ennu en gång bli sminkad och plåtad på en studio. Det var Linda som ringde igår och tyckte att vi skulle gå. Jag sa varför inte alltid trevligt att boosta egot me lite egofoton.


Bild från förra gången


Tänd ett ljus...

Igår när jag stod och lagar mat slocknar helt plötsligt hela lägenheten. Som tur var gjorde jag bara en snabb pastasås som precis hade börjat koka upp. Pastan hade jag sedan helgen i kylen. Men jag vill inte påstå att maten smakade särskilt gott eftersom de inte fått kokas och kryddats ordentligt. Min tanke var att de alla fått strömavbrott men när jag kollade ut var de fortfarande lyse i trapphuset. Gick även ut på gatan för att se om de lös i grannarnas fönster. Vilket det oxå gjorde. Så det vara bara min lägenhet som var strömlös. Störrsa sannolikheten var ju faktiskt att en säkring gått men så var inte fallet. I lördags gick nämligen en säkring när jah stod vid spisen. Fick ringa till min jour som skulle skicka en vätare för att titta på de. Under tiden tände jag massor med ljus i hela lägenheten vilket var väldigt mysigt. Hade dock inget att göra och tyst blev de. Man är verkligen handikappad utan ström. Tillslut kom väktaren och strömmen kom tillbax.



Ännu en fredag!

Om jag hade fått välja ikväll hade jag haft trevligt sällskap här hemma i soffan med ett gott glas vin, tända ljus och en bra film. Men jag fick inte välja eller kunde inte välja de rättar sagt. Nej jag är inte bitter bara lite trött på att vara singel (väldigt trött). Så ikväll blev det istället ensam i soffan med idol på tv och några hembakade kakor fattigare. Nu är det någon skit film på fyran med John Travolta kommer nog snart att slå av tven och gå till sängs med min nyinköpta cosmopolitan. Imorgon blir det combat, fiskbullelunch hos Esther (ska vara med i en marknadsundersökning för Lindas jobb på Abba) och på kvällen middag hos nygifta herr och fru Kent (Andreas klasskompis). Kanske det blir ett glas på stan oxå.

Gott natt gott folk!

Rundtur på Sahlgrenska

Nu har jag äntligen fått en rundtur på Sahlgrenskas sjukhusområde bättre sent än aldrig. Kommer nu ha lite mer koll på var systrarna ringer ifrån vilket kan underlätta. Var väldigt skönt att komma ut, solen sken men lite rått i luften. Det är verkligen höst i luften nu. Ikväll blir det fika med Anna-karin.


Ny blogg!

Har startat en ny blogg där jag kommer att samla recept som jag hittar eller provar.



Gjort mitt val!

Igår vare jag nere i Nordstan och röstade ingen big deal men nu är det gjort i alla fall. Är ju inte på något viss insatt i politikens värd för att veta exakt vad jag ska rösta på. Gjorde några tester på nätet som skulle visa var jag står. Testerna gick ut på att pricka i vad jag anser om visa frågor, tyckte många frågor var svåra att förstå och många som inte relaterade till mig alls. Som till exempel all dessa skattefrågor, kan inget alls om skatter. Men Moderaterna och Socialdemokraterna var dom som toppade i flest tester jag gjorde. Så min röst i går la jag på Socialdemokraterna. Egentligen vet jag inte varför jag röstade på dem för att jag gillar verkligen inte Mona som partiledare. Tänk om Anna Lind hade funnits istället hon hade blivit en utmärkt statsminister.

Igår hann jag även med att träffa Kattis för en bit mat på Jensens böfhus. Hade en värdekupong där så då blev de gratis middag vilket alltid är uppskattat. Deras sås och potatis är väldigt goda. Väl hemma ställde jag mig framför spisen och lagade två kycklingrätter currywok (påse från santa maria) och kycklingcurry med banan och cashewnötter. Så nu har vi lite matlådor i frysen igen.

Snart dax för macka och frukt som tur e för min mage skriker efter mat.


På G!

Äntligen fredag som jag har väntat, trodde de var fredag redan igår. Vädret är tyvärr skit idag de fina vädret vi hade kunde väl ha hållit i sig över helgen oxå. Idag efter jobbet tänkte jag i alla fall ta en runda på stan för att se om jag kan hitta något kul att ta på mig på morgondagens galej hos Anna-karin och Muhamed (stavar säkert inte rätt). Tror även jag ska ta med mig lite mat hem orkar inte fundera ut vad jag ska laga ikväll.

Nu i höst känns de som att jag har lite att se fram emot. Linda och jag funderar på att ta en weekend till London i oktober för lite shopping och annat skoj. Hade egentligen hellre följt med Samira och gänget utomlands men hinner tyvärr inte spara ihop några pengar till de. Sen måste jag ju även spara lite pengar till min 25 års fest i november som är min andra sak att se fram emot. Vill ju att även detta kalas ska bli lika lyckad som Linns och min fest. Planera för fullt inför denna just nu. Mitt största problem just nu är en lokal att vara i. Alla som jag hittat på nätet är väldigt dyra. Det bästa vore om jag hittade en lokal nära min bostad för att underlätta flytt till och från. Håll tummarna att jag får svar från hyresgästföreningen snart och att de säger ja.

Trevlig helg på er!


Grattis Cicci och Daniel!

Väntan är över igår 8/9 fick Cicci och Daniel äntligen en liten pojke. Så himla glad för er skull. Ska redan idag gå ut på stan och titta på vad jag ska köpa till den lille. Kommer att bli bebissjuk. Ska bli så himla kul att få höra från Cicci så snart hon känner sig piggare. Kommer givetvis vilja höra allt om förlossningen.

I väntans tider!

Idag har jag hemsk träningsverk i ryggen efter yogan igår. Spelar ingen roll om jag står eller sitter efter en stund gör det ont. Antar att det är bra att jag har ont eftersom jag verkligen behöver träna ryggen men det är inte roligt när det gör ont hela tiden. Synd om mig.

På tal om att ha ont vet en som snart kommer att få uppleva smärta när hon ska pressa ut sin bebis. Hemsk jag är men det gör nog fruktansvärt ont att födda barn en smärta som inte går att beskriva. Jag önskar dig i alla fall lycka till Cicci och hoppas att allt kommer att gå bra. Är väldigt nyfiken på vad det  blir och ser fram emot att komma och hälsa på er.


JAG ÄR GRYM!!

Jag är så himla stolt över mig själv för att jag klarade att springa hela milen igår på Iformloppet. Stannade bara och gick uppför en backe men det räknar jag faktiskt inte. Sluttiden blev 1:03:38 tycker jag var mycket bra för att vara första gången. Målet nästa år blir under 1 timme.


Brödbak

Igår kväll blev det brödbak. Brödet blev dock inte riktigt som de skulle eftersom jag glömde en mjölsort. Även den bästa kan misslyckas. Brödet blev trots missen gott men får väl göra ett nytt försk i helgen och hoppas på att de blir bättre då.

Nyttigt morotsbröd
(2 st limpor)

Ingredienser
4 1/2 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
3 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl havregryn
1/2 msk salt
4 msk linfrön
1 1/2 msk bakpulver
1 1/2 msk bikarbonat
2 dl mjölk
3 dl filmjölk eller naturell yogurth
1 dl flytande honung
3 dl rivna morötter


Tillagning
Blanda samman alla mjölsorter, havregryn, linfrö, salt, bakpulver och bikarbonat i en bunke. Tillsätt sedan allt annat. Blanda väl och häll smeten i 2 st avlånga, smorda formar. Grädda i 170-gradig ugn i 50 minuter. Låt bröden svalna en stund i formarna innan du stjälper ur dem. Voila!
Detta är mitt absoluta favorit-frukostbröd. Smakrikt och saftigt.


Dag för uppladdning!

En dag kvar tills iformloppet, fy vad det kommer att bli jobbigt. Kommer definitivt inte att orka hela milen men ska göra mitt bästa. Vi får se helt enkelt håll tummarna för mig.

Idag skiner solen och det var hur skönt som helst att sitta ute. Man får verkligen se till att ta till vara de dagar då solen skiner. Idag blir det ingen träning utan bara positiv uppladdning inför morgondagen. Väldigt sugen på att baka bröd så får se om jag gör de. Ska även försöka göra lite storkok.


RSS 2.0