Eftermiddagstrött

Snart är denna arbetsdagen slut och jag ska bege mig upp till Sport life för lite body pump. Ikväll blir de rosa bandets bröst gala på kanal 3 ser ut till att bli många trevliga artister som bla. Leona Lewis. Har faktisk skänkt ett litet bidrag när jag köpte försvarets hudsalva borde egentligen bidra mer efter som jag själv är kvinna och kanske någon gång kan få bröstcancer. Men det får vi ju inte hoppas att jag får men man ska vara uppmärksam och klämma och känna på sina tuttisar. så här får ni en liten påminnelse kläm kläm.



Onsdag och en kopp te

Inte bloggat på några dagar men inte haft så mycket inspiration. Idag var de upp tidigt 06.25 ringde klockan segt men inte sovit så bra så var halvt vaken. Var ruggigt kallt ut och var lite skraj att gå så tidigt efter våldtäkten som var här i området i söndags kväll, jävla dårar. Förstår inte hur tre killar i 20 årsåldern tänker när de attackerar en ung tjej med sådant våld vad är dom ute efter? Troligen tänder de på de usch jävla pervon.
På tal om killar så ska jag återgå till samtalet med en kille från förr vet inte riktigt var jag har honom men får väl försöka lista ut de här framöver.


Förvånad!

Måste säga att jag har bättre kondis än jag trodde. Var ute på en joggingtur idag efter jobbet i nästan 25 min hade orkat längre om inte min jädra backe hade kommit. Så en klapp på axeln till mig.

Kan man har mer otur?

Imorse när jag gick till spårvagnen kom jag på att jag glömt min plånbok i min träningsväska hemma på hallgolvet det var ingen ide att vända om för då skulle jag ha missat spårvagnen. Det visade sig att spårvagnen var försenad senare så hade hunnit springa hem. När jag insett att jag då  heller inte har något spårvagnskort tänkte jag att de kommer säkert att komma kontrollanter och mycket riktigt kom de en tur att jag satt med telefonen i högsta hugg redo att skicka men hjärtat slog i 110. Vi får väl se hur resten av dagen kommer att bli om jag blir lika otursförföljd.


positivt och negativt med mitt jobb som receptionist

+ Man får komma träffa nya människor.
+ Man får se många olika företag och dess branscher
+ Man lär sig att hitta i Göteborg
+ Många som beundrar att man bara kan hoppa in på ett nytt företag med kort varsel.

- Folk som inte förstår att man inte kan allt
- Att man oftast bara är en kort tid på varje uppdrag
- Man får inga direkta arbetskamrater
- Man kan inte planera saker man vill göra i veckan om man inte har ett uppdrag.
- Lönen behöver jag säga mer
- Att det blir mycket dötid när inte telefonen ringer (surfa är ju roligt att kunna göra men inte hela dagen)
- Att man inte kan utvecklas

Finns säkert fler positiva och negativa sidor precis som med alla andra jobb men dess är måste nog vara viktigast för mig eftersom de är de ända jag kan komma på.





Choklad och delikatessfestival mums

24-25 oktober alltså nu i helgen kommer det att anordnas en choklad och delikatessfestival på Göteborgs Stadsmuseum det hade väl varit något att gå på för mig som älskar choklad. Priset för en biljett är faktiskt inte mer än 100 kr och då får man vara med och provsmaka ska ta mig en funderare på om jag ska gå. Biljetterna köper man på Göteborgs Stadsmuseum.



idag vill jag baka

Kanelbullar är ju fantastiskt goda men hittade detta recept på bullar med choklad och vaniljfyllning låter det inte bara för gott.

Bullar med choklad & vaniljfyllning
30 st stora eller 48 st små.

150 g
smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 dl socker
14-15 dl vetemjöl

Chokladfyllning :
200 g rumsvarmt smör
200 g socker
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Smält smör i kastrull, tillsätt mjölkenoch värm till 37 grader.
smula ner jästen i en bunke, rör ut jästen med lite av spadet.
Tillsätt resten och sedan salt, socker och nästan allt mjöl.
Spara lite till utbakning.
Arbeta degen smidig så att den släpper kanterna. Jäs 30 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord & knåda den smidig. Dela degen i 2 delar.
Baka ut till t ex knutar.
Låt jäsa 30 min.
Pensla med ägg & strö över pärlsocker eller kokos!
Grädda på bakplåt med bakplåtspapper 225 grader 7-15 min beroende på storlek.
Låt bullarna svalna på galler.




Jippiiiiiiii!

Idag 19.00 börjar Gossip girl säsong 3 som jag har väntat och längtat drömde till och med om Dan inatt synd att det inte var Nate istället. Ikväll blir det lite power yoga kommer vara lagom avslappnad när jag kommer hem och sjunker ner i soffan framför favis programmet Gossip Girl.


Idol och blåbärsmuffin

Nu har även denna vecka slutat och helgen har påbörjats i soffan framför teven i väntan på idol. I veckan har jag inte haft mer än ett uppdrag vilket inneburit att jag varit hemma mycket i soffan och varit jävligt förbannad på byggarbetarna som borrar i fasaden här på mitt hus. Dom skriker och gapar även sinsemellan dem på polska när man går förbi dem och jag behöver inte förstå polska för att veta att det är mig dom pratar om smickrande kanske men vem vet vad dom säger. Det är ungefär som den gången vid poolen i Bulgarien när finarna pratade skit om mig å Linn var väldigt otrevliga vi hade inte gjort dem något ens. Hoppas att dom blir klara här hos mig nästa vecka då jag har uppdrag för jag blir verkligen tokig av att höra på borrandet. Nu börjar idol och det är Jackson tema ikväll jag skulle ha valt "Will you be there" om jas skulle varit med och tävlat men de är jag ju inte som tur e. Men hoppas någon väljer att sjunga den för den tycker jag är fin. Nu ska jag hugga in på muffinsen.

 

 




Dagens ris och ros

Grrrr, kan inte ens tänka när byggarbetarna är igång och borra utanpå huset blir tokig. Inte bara att de känns som de är inne i huvudet och borrar de har även täckt för alla fönster utom ett men de dröjer väl inte länge till innan dom täcker för de oxå och då blir jag ännu mer instängd. Hur låg tid ska detta egentligen ta?

Power yogan igår var väldigt inspirerande ska absolut fortsätta att gå kan nog vara bra för både kropp och själ.
Blev väldigt imponerad av hur viga många var kanske jag själv kan bli hälften så vig efter några pass.

Nu får ni se upp när ni åker spårvagn för nu har kontrollanterna börjat vara civilkläda när de kontrollerar biljetterna. Kontrollanterna har givetvis en id-bricka som identifierar dem men de går på spårvagnen utan att ha den på. Så nu kan vem som vara kontrollant.


Kallt som f**

Imorse var det riktigt ruggigt ute tror fortfarande de är kallt ute så jag stannade faktiskt inne på lunchen. Igår var det riktigt tråkigt väder då Anna-karin å jag pallrade oss ut på en promenad trots att vi båda var rätt så sega i huvudet efter lördagens partaj på Nivå. Efter promenaden åkte vi hem till Anna-karin och åt frasvåfflor och jordgubbsylt. Idag ska jag prova på power yoga på sportlife jag är med å deltar i deras utmaning att gå på olika pass. Det går till som så att man ska gå på 7 olika pass som innefattar styrka, kondition, smidighet och en nyhet när man gått på alla passen lämnar man in lappen och får en gåva plus att man är med och tävla om 3 månaders fri träning.


idag vill jag baka

I fredags hade jag fredagsms hemma i soffan och hade då köpt med mig en chokladbrowni från 7 eleven som var mycket god så här kommer ett recept på brownies.

Hallonbrownie med vit chokladtryffel

100 g mörk choklad
150 g smör
3 dl råsocker
1 msk vaniljsocker
3 ägg
1/2 tsk salt
1 dl vetemjöl
4 msk kakao
200 g hallon knappt tinade

Vit chokladfudge
200 g vit choklad
1 dl vispgrädde

Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Smält chokladen i en kastrull eller i micron, och rör ned den. Vispa sedan i ett ägg i taget. Strö över saltet, och sikta över kakao och vetemjöl.
Jag använder en kvadratisk form som är 24*24 cm i diameter. Vabnligtvis brukar jag täcka den med bakplåtspapper, som jag smörjer, men denna gång prövade jag att smörja och bröa själva formen. Jag fördelade sedan de knappt tinade hallonen jämnt i formen. (Till nästa gång funderar jag på att bre hälften av smeten i formen, och därefter fördela ned hallonen, för att sedan avslutningevis täcka med resten av smeten.) Häll smeten i formen, och fördela den jämnt - smeten är tjock, och behöver lite "hjälp". STäll formen i nedre delen av ugnen och grädda i cirka 30 minuter. Kontrollera med provsticka, kakan ska absolut inte vara för fast, men inet heller rinnig. Låt kakan svalna ordentligt innan du brer på fudgen.


Matprat gör mig hungrig

Nu är de verkligen höst kallt och mörkt ute fast igår var de rätt så fint sådana höstdagar vill vi ha fler av. Idag är det tisdag och jag har inte haft något uppdrag idag heller imon och på torsdag vet jag iafl att jag ska ut å jobba dock bara 4 timmar per dag.

Helgen blev lugn och skön hemma i Småland åt mycket god matoch sötsaker hela helgen lång.
I Lördags hade vi kaos i köket på Stenbergavägen bullar skulle bakas och en trerätters middag som skulle lagas. Kan börja berätta hur det gick med bullbaket, precis när jag skulle börja med bullarna kom Natalie som jag bjudit in till kvällens middag. När alla ingredienserna var blandade till bulldegen (provade bullreceptet från tidigare inlägg) blev vi lite skeptiska till hur degen såg ut och kändes för de som var lite konstigt var att degspadet inte skulle värmas som man alltid brukar göra men det var bara att hoppas på de bästa och låta degen jäsa ifred. Men efter att jäsningen var klar hade degen inte jäst något vidare alla var jätteskeptiska men jag fortsatte och bakade ute dem som vanligt. När jag lagt upp alla bullarna på plåten så slängde jag in plåten i ugnen men kom på lika snabbt att dom skulle jäsa en gång till så ut med dem. Bullarna blev faktiskt bra efter mycket om och men såg och smakade som köpebullar. Samtdigt som jag hade bullarna i ugnen gjorde jag efterrätten en ganska avancerad chokladkaka med chokladglasyr som blev saftig och god. Sen var det dax för middagen till förrätt blev de rucolla, parmaskinka och coctailtomater med lite balsamvinäger över. Varmrätt, entrecote med vitlökspotatismos och chilismör allting var jättegott och alla verkade nörjda. Till söndagsmiddag överraskade min kära mor med en mycket kär maträtt nämligen Kroppkakor som jag har längtat efter dem, mums.


Nej nu blev jag så hungrig av allt mat och bullprat att jag måste gå å laga till mig nått, idag blir de nog varm coleslow med choritzo.


idag vill jag baka

Kanelbullar såklart för att fira kanelbullens dag. Har aldrig varit med om att man har sirap i degen så de måste jag testa.

Kanelbullar
(Blir ca 40 st bullar)

100 g jäst
5 dl mjölk
1.6 l vetemjöl
200 g smör
2 dl vit sirap
2 ägg
1 tsk salt
3 tsk kardemumma

Kanelfyllning:
100 g smör
4 msk kanel
2 msk socker

Ägg till pensling

Smula jästen i en bunke. Häll över den rumstempererade mjölken och rör om så att jästen löser sig. Smält smöret och häll i det i bunken. Tillsätt sirapen, äggen, kardemumman, saltet och vetemjölet. Arbeta degen riktigt smidig och elastisk. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek ca 40 minuter. Fyllning: Vispa riven mandelmassa med smör, socker, ströbröd, vatten och kanel. Ta upp degen på bakbord, knåda och dela i fyra delar. Kavla ut varje del till en tunn rektangel. Bred på fyllningen snåla inte om du vill ha saftiga bullar. Micra ev fyllningen lite, för att lättare kunna bre ut den. Rulla ihop från långsidan till en lång rulle. Skär i 2-3 cm bitar. Lägg glest på bakplåtspappersklädda plåtar. Låt jäsa under bakduk, 20 – 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 º. Vispa samman ägg. Pensla de jästa bullarna ordentligt.
Strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 7 – 8 minuter. Vakta kanelbullarna den sista minuten för de bränns snabbt!


Kanelbullens dag

Kanelbulle eller kanelsnäckan som den oxå bukar kallas har sitt ursprung från 1920-talets Nordamerika och norra Europa. Kanelbullen kom till då tillgången på dess ingredienserna ökade efter första världskriget. Andra förekommande namn är vegabröd, fransklilja, dubbelsnäcka, knutar och kanelbriocher. Kanelbullens dag 4:e oktober, instiftades 1999 av Hembakningsrådet för att uppmärksamma den rika bulltraditionen som finns i Sverige, med speciellt fokus på den anrika kanelbullen.
Mycket bra gjort av hembakverket tycker jag eftersom kanelbullar är så gott.


   


Kurr i magen

Fredag, denna dag kommer att bli lång och de kurrar redan i magen inte bra eftersom de är minst 1 och en halv timme tills de är lunch. Ser framemot att komma hem i helgen och bara ta de lugnt med mamma och pappa måste se till att besöka farmor oxå och få några goda bullar. Ska även hinna med att träffa min kära Natalie som har fullt upp med plugg och jobb men hon skulle ändå se till att hinna med att träffa mig.

Igår var jag som sagt på bio med Kattis å tjejerna vi så The final destination 3D. Det är rätt coolt med 3D filmer blir en helt annan upplevelse att sitta i biosalongen men om filmen var bra de vet jag inte var inte värd sina 125 kr. Nästa film/filmer jag vill se Flickan som lekte med elden, Twilight 2 och Fame blir sällan att jag går på bio men det får vi väl ändra på.


idag vill jag baka

Idag får det bli ett recept på scones tror att jag ska baka de till familjen i helgen då jag funderar på att göra en liten lyxfrukost till dem.

Scones på filmjölk
(recept för 4 personer)

3 dl filmjölk eller naturell yogurt
100 g smör
4 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner de i mjölet. Finfördela smöret så att det blir en grynig massa. Blanda ner filmjölken och rör om så att de blir en smidig deg. Dela degen i 4 delar och platta ut till runda kakor. Skär ett kryss över kakan och naga med en gaffel. Lägg på bakplåtspaper och grädda i ugnen i ca 10 min. Servera direkt från ugnen med cream cheese och en god marmelad.

English Scones


Shaking in my boots

Skönt att ha uppdrag idag även om jag inte gör så där jag sitter nu ska vara här imon med. Ikväll blir det bio med Kattis och tjejerna ska se the final destination i 3D får väl se hur den bli eftersom de är en skräckis å jag inte gillar skräckisar. Kommer väl att bli så att jag sitter å håller närmsta granne i handen och håller jackan för ögonen eller kanske ska ta med mig en kudde hemifrån. Får nog bli så att jag ringer till Anna-Karin när jag går hem i fall att jag känner mig rädder.

I morgon blir det en tripp hem till Småland för att bara ta det lugnt och umgås med familjen tror jag behöver de eftersom jag har känt mig lite ensam nu i veckan. Ska se till att äta god mat tror jag ska slåtill på en god köttbit lär nog bli endel sötsaker också eftersom jag har insett att jag har sådan dålig karaktär när de gäller de. 


RSS 2.0