Valborgsmässoafton

Uscha vad tiden går sakta här känns som om klockan aldrig vill bli 17.00. I kväll ska det firas in våren på en filt i Slottsskogen med lite vin och mat hoppas att det blir riktigt mysigt. Det som gör denna dag ännu bättre är detta underbara väder vi har fått synd att jag har uppdrag idag och slutar 17.00 . Har inte riktigt bestämt mig för om jag ska åka hem imon pappa skulle nog uppskatta om jag kom hem och hjälpte till att måla på huset lockar inte jättemycket men får väl vara snäll och visa min uppskattning. Behöver dessutom vara vit i helgen och ut och jogga så då passar de ju bra att ta med springskorna hem till småland och bara ta de lugnt.

Får väl passa på att säga grattis till Sveriges Kung som fyller 63 år idag.


Chockladmuffins

Uggly Betty, Desperat housewifes och nybakta muffins synd bara att man inte kan äta upp alla på en gång utan att få dåligt samvete (åt 3 st men skulle kunna äta fler men då med dåligt samvete).Ser inte framemot mina två dagars jobb på ÅF kommer att bli sååå segt och givetvis har dom inte halvdag på torsdag som de flesta anda företag har innan en röd dag. Men det är bara att bita i de sura äpplet och göra de bästa av situationen ser i alla fall framemot valborg på torsdag då de bär av till Slottsskogen.

Thunder

Oj vad de blixtrar ut just nu tänk vad mysigt de hade varit att hålla någon i handen och vara lite rädd fast jag egentligen inte är de. Ska spara tanken som jag hoppas någon gång kommer att få upplevas. Idag har jag varit hemma utan uppdrag så idag har jag hunnit med en jogging tur blev även en omgång om gymmet så idag har jag varit duktig. Måste ligga i nu denna veckan eftersom jag ska springa vårruset nästa hoppas att det kommer gå bra kommer att vara riktigt nöjd med mig själv då eftersom jag satte det som mål förra året. Imon ska jag på upplärning på ett företag inne i stan så det blir nog inte hela dagen får se vad jag hittar på därefter.

Hundtricket

 

Nu alla singeltjejer dax att skaffa hund ut och promenera i parkerna för nu är det bevisat att hundtricket verkligen fungerar. Läste om detta i Metro i morse att två franska forskare kommit fram till att människor som möts med hundar är mer tillmötesgående och hjälpsamma. Så nu blir det ut å reka i parkerna här i Göteborg och se om det finns några lämpliga hundägare som inte har ring på fingret, önska mig lycka till.

Idag har jag varit på Pågen och gud vad det luktade gott av nybakat där hela tiden fatta att de var jobbigt. Fick med mig bullar hem och dom kommer nog att vara slut ikväll om jag känner mig själv rätt särskillt efter min fina diss jag fick idag. Nu blir de kanelbullar och kall mjölk framför tven som bara visar skitprogram ikväll .

 


Bloggtorka

Sorry det har varit lite dött här på min lilla blogg men det beror på att jag varit så seg eftersom jag inte haft något uppdrag men det har jag idag så då kan jag uppdatera här lite. Har väl förövrigt inte hänt så jättemycket helgen har varit mycket bra födelsedagsparty hos Thommy i lördags (Thommy har jag dejtat är nu mera kompisar) sen var vi på Parkan å drack champagne kvällen slutade dock inte där och blev mycket nöjd med hur kvällen slutade.
Nu i veckan ser det ut som jag har uppdrag hela veckan vilket är skönt är väldigt segt att vara hemma och dega hela dagarna. På torsdag kommer jag att vara på Pågen *suck* kommer att bli jobbigt då det luktar fruktansvärt gott har varit där ute och jobbat tidigare så jag vet hur jobbigt det är att komma på morgonen och det luktar nybakta bullar. Ge mig styrka att stå emot.


Äggandefakta!

Har du alltid undrat varför det finns bruna ägg och vita ägg? Det beror på att bruna hönor värper bruna ägg och vita hönor värper vita ägg svårare än så är det inte faktiskt.
Ett medelstort ägg innehåller ca 75 kalorier, lika mycket som en stor apelsin. Och i ett ägg är det  väldigt mycket nyttiga vitaminer och mineraler bla. vitamin D som vi även får från solen.
I Sverige äter vi 2 000 ton ägg under påskveckan och det är dubbelt så mycket ägg som vi äter en vanlig vecka.
Under påskafton äter vi svenskarna 6 miljoner ägg i timmen, de du ät du ett ägg till.
Har du dålig skäggväxt kan du prova att äta ägg det ska tydligen hjälpa men då måste de ju innebära att det växer på alla andra ställen oxå. Förr trode man att om barn åt ägg innan dom kan uttala ordet "ägg" kunde de börja stamma, då vet jag varför min pappa stammar.Viste ni att man åt ägg på tvären innan äggkoppen kom på 1700-talet? Nu vet ni de.
Ja där har du lite äggande äggfakta som du kan ruva lite på.

(I brist på annat när klockan tycks gå väldigt långsamt på jobbet)


Ses på Blåkulla!

Ikväll bär det av till Blåkulla har dammat av kvasten, fyllt kaffekitteln med lite starkare grejer än kaffe och fångat in en svart katt eftersom jag inte har någon egen. Så ikväll på tåget hem blir det att ladda med diverse häxkonster, ta bort consilern som döljer den stora vårtan på näsan, pimpat kvasten har jag redan gjort och sätta på mig de senaste outfiten på häxfronten alltså jag kommer att bli så snygg. Tar väl en tur när jag kommer hem till Nybro runt 22.00 sen får vi se var kvällen har att ge på häxfronten, så alla Bitchs vi ses på Blåkulla ikväll.





Dålig karaktär

Fy vad "allt" som är onyttigt är gott särskilt när det gäller sötsaker tänk om allt som var onyttigt vore nyttigt fast då skulle man säker tycka tvärt om. Jag har i allaf all väldigt dålig karaktär när det gäller onyttigheter det spelar ingen roll om jag säger att nej jag ska inte äta onyttigt nu på ett tag då lämpligt bjuds det alltid på något som är onyttigt och väldigt gott, då får jag genast väldigt svårt att  tacka nej. Är det som nu på de uppdraget jag är på att det står en godiskål ful med choklad i fikarummet som man får äta ur har jag väldigt svårt att motstå har redan ätit förmånga  idag. Och på imon åker jag hem till Småland och då lär det inte bli mindre av de onyttiga får nog acceptera att jag har dålig karaktär eller göra något åt de, som vad då?  Får väl se de som så att de är tur att jag ända tränar för annars skulle jag väl jag se ut som en flodhäst. 





Madeleine   +   -    Träning  =             

Godmorgon!

Ttvå hela dagar kvar här på detta seg ställe sitter mest och gäspar särskilt nu på förmiddagen fast gäspar även rätt så mycket på eftermiddagen oxå om jag tänker efter. Är för övrigt väldigt trött om dagarna nu måste bero på att kroppen ställer om sig till vår eller nått. Igår anmälde jag mig till vårruset (5 km genom Slottsskogen) så nu blir det att köpa löparskor i helgen och ut och springa i naturen. Har sprungit ett tag nu men då bara på löpbandet inomhus så det är inte riktigt samma sak men mitt mål är att orka springa hela varvet runt utan att dö, vi får väl se. Tittar ut genom fönstret och ser att det inte är så roligt väder väldigt mörkt så det blir säkert regn snart gör inget så länge det inte är snö hoppas på att det ska vara fint väder i Småland nu till helgen. Som vanligt blir det mycket att stå i när jag är hemma i Småland fredag ska vi fira min kusin Wille även mitt gudbarn och eftersom jag beställde kroppkakor nu när jag kommer till påsk ska vi äta de. Lördag påskafton och då tänkte jag vara snäll och laga påskfrukost till mamma och pappa har som tradition att sitta ner tillsammans på vid jul och påsk och äta frukost ihop vilket inte händer annars. På kvällen sen är det tänkt att det blir party antingen blir förfesten i Nybro eller på Öland resten av kvällen blir att göra lilla Kalmar osäkert. Söndag blir som vanligt en bakisdag så skönt att jag har en dag till sen hemma. 

Ja mycket riktigt nu regnar de!


Vår i luften

Vad är det för likheter mellan blandfärs och män?
Hälften svin hälften nöt

Så sant så sant detta påstående stämmer verkligen på de flesta män här i världen. Nej jag är inte bitter tycker bara att de är dålig stil att inte vara ärlig och säga som de är. 

Helgen har varit bra fredagens after work med Cicci blev inte som inte riktigt som planerat det var tänkt att de skulle bli en lugn vinfika men så dök ett gäng trevliga säljarkillar upp och bjöd på Jäger så det inte vidare lugnt. Lördagen var det härligt vår väder så det fick bli en tur ner till stan för en tur i femman och en mycket god glass som avnjöts i solen på Gustav Adolftstorg. Sedan bestämde Anna-karin och jag oss för att ha sushikväll hemma hos henne med godis såklart och film. Filmen vi såg var Benjamin Buttons en mycket sevärd film som hade en väldigt gripande story, orkade dock inte se färdigt hela eftersom jag var lite trött efter gårdagens after work. Söndagen blev även den lugn hann med ett pass på gymmet som inte var allt för ansträngande.

Idag Skinner solen och jag är på ett nytt uppdrag, Chalmersfastigheter som hyr ut fastigheter. Här händer det inte mycket tiden går väldigt långsamt så de får definitivt bli ett spinningpass ikväll. Det enda är som jag ser framemot denna veckan är torsdag när klockan är 21. 45 och mitt tåg rullar in på Nybro station.


En händelserik dag

Idag har jag inte haft något uppdrag så idag har jag hunnit väldigt med mycket. Steg upp 06.15 uscha tidigt åt min grötfrukost och fixade i ordning mig ifall min PA skulle ringa men de gjorde hon ju inte så de blev lite vila i soffan. Vilan blev dock inte så lång eftersom jag vill hinna med så mycket som möjligt när jag väl är hemma brukar bli tråkig städning som man inte gör allt för ofta tex. bakom spisen. Mellan städningen hann jag även med en kopp te på balkongen i solen mycket skönt hoppas att vädret håller i sig även i helgen. Blev även en tur till gymmet för lite trimning av musklerna och lite löpning på bandet som var lite jobbigt idag men jag känner mig alltid lika nöjd och väldigt svettig när jag är klar. Lunchen intogs även den på balkongen och lunchen bestod av italiensk korvgryta och en brödbit. Efter lunchen och den välbehövliga duschen blev de en lite utflykt till Partille. Allum och Rusta hittade inget speciellt funderar på att köpa ett par skor som jag hittade på Skopunkten. Väl hemma igen i Shortvally lagade jag till lite middag ikväll serverades de kryddig kycklinggryta med ris. Nu sitter jag me en kopp te i soffan och tar de lugnt efter en händelserik dag.

Nytt uppdrag

Idag är jag på Västra Götalandsregionen på Norra Hamngatan som är huvudkontoret för många av regionalutvecklinsseketariatets personal (fråga inte vad de betyder). Ska även fungera som en samlingspunkt för olika politiker och administrativ ledning osv. Det jag har fått göra idag är att svara på de få samtal som ringer och boka ni dem i konferensrum och öppna dörren genom att trycka på en knapp that´s it lätt jobb med andra ord. Huset som jag sitter i ett gammal fint hus med anor från 1700-talet som är ett av de få riktigt gamla husen i Göteborg. Sahlgrenska huset heter de tydligen. Idag har de varit/är underbart väder satt mig i solen vid Kronhusbodarna på lunchen och åt min väldigt goda sallad inköpt på Brunos. Nu snart när jag ska gå hem ska jag nog ta en tur ner på staden och kika lite kanske det blir en glass.



Sahlgrenska huset


RSS 2.0