Tågbloggar

Veckan är slut och jag lämnar Göteborg för att åka hem till de Småländska skogarna för att fira min födelsedag en gång till. Veckan har gått väldigt fort men det kan nog bero på att jag har flängt runt på olika uppdrag hela veckan. På ett av uppdragen fick jag för ovanlighetens skull lite ögongodis de är verkligen något speciellt med killar i arbetskläder. Men med lite detektivarbete lyckades jag få fram att killen har flickvän så då var det inte så roligt, just my luck. Men titta och fantisera är ju inte förbjudet så de tänker jag fortsätta med om jag ser honom igen på de uppdraget.

Nu i helgen blir det att åter fira min födelsedag med släkten ska bli mycket trevligt ska laga till min populära fläskfilé med pasta och hemmagjord pest till efterrätt ska jag ge mig på att komponerar ihop en egen tårta. Där hemma har mamma bakat kärleksmums säkert gjort drömmar också så det ska säkert bli ett bra kalas. Nu ska jag lyssna vidare lite musik och läsa lite i min nyköpta cosmo. Hade inte suttit fel med en cosmopolitan drink heller nu.


Är behov av fint väder!

Idag känner jag mig väldigt trött och frusen måste bero på det tråkiga vädret vi har/haft de senaste dagarna. Märkligt att kroppen känner av så pass mycket när det är skitväder kroppen behöver verkligen allt ljus den kan få. Inte orkar jag ju gå ut heller för att få lite "ljus" för att det är så ruggigt ut annars kanske man hade blivit lite piggare.

Helgens födelsedagsfirande blev lyckat trots visa "puckon" som gjorde mig lite arg. Började min födelsedag med att laga till en lyxig frukost som uppskattades av Linn oxå. Sen fixade vi iording oss och åkte in till city för lite shopping och manikyr. Hade sådan tur att Linns pappa och bror var i stan så vi blev bjudna på lunch på Gamleport fick dock vänta väldigt länge på vår köttbit som förövrigt var god. Efter att vi ätit gott sa vi hej då till Linns pappa och bror och skyndade oss hem för att göra oss iording och fixa de sista innan gästerna kom. Hann klart med allt i tid och hann även ta en cosmopolitan innan mina gäster kom. Kvällen blev som sagt lyckad Linn, jag och Jonna fortsatte in till stan för att dansa loss på Nivå. Blev många skratt och mycket stolt över Linn som orkade var kvar så länge. Väl hemma somnade vi båda gott.


Imorgon är de min dag

Idag har jag verkligen inte gjort något vettigt alla har inte ringt alls mycket och så är jag helt själv i receptionen.
Nu längtar jag tills jag får komma hem ta en dusch, äta lite mat och fixa i ordning det sista innan jag åker in till stan igen för att hämta Linn. Idag kan jag i alla fall inte klaga på vädret allt väder är bättre än regn och snö såklart för det vill jag verkligen inte ha heller. Får hoppas att det blir uppehåll även imon skulle vara så skönt att slippa gå runt me paraply hela dagen och kvällen för att inte tänka på. Men imon fylle jag år och då ska de vara fint väder. Kan ju berätta att för 24 år sedan när jag föddes så var det snöstorm de ni.


Nu är de slut för idag...

Snart får jag lämna bygget och åka hem måste förstås vänta på bussen oxå i detta skitväder eftersom jag ska hem direkt. Ska hem och laga mat tror det blir något med lax, städa upp på balkongen så att de går att stå där ute, klä balkongräcket med granris (för att göra mamma glad), plocka undan vid alla fönster så jag får mina fönster byta imon och ev. förbereda lite andra saker tills på lördag. Tycker verkligen det är jättekul att anordna kalas all planering och allt som måste fixas innan. Det hade varit kul att jobba med något sådant events typ.


Snart är de helg

Nu har jag funnit ännu ett tidsfördriv Farmville på facebook herregud nu har fröken Håkansson verkligen blivit uttråkad. Fattar dock inte riktigt hur de funkar och tycker de tar alldeles för lång tid att odla grönsakerna orkar ju inte vänta. Men under tiden som jag väntar på att jordgubbarna ska bli färdiga får jag väl skriva en rad här om vad som händer och sker i mitt liv.

Igår efter jobbet möte jag upp Anna-karin och Samira hos nagel Shopia satt där en stund i de starka ångorna som blir en en nagelstudio å pratade och sen när A-K var klar satte vi oss på Mc Donalds och intog lite onyttig föda. Idag blir de direkt hem för att fixa inför helgen eftersom Linn kommer imon och då vill jag umgås med henne. På lördag kommer det att bli fullrulle tänkte slå till å göra en liten brunch på lördag morgon för att fira in min dag hoppas att de uppskattas av Linn oxå. Sedan blir de av till stan antar jag ska fixa min hemska naglar kl 13 efter de får jag nog åka hem och stöka färdigt innan alla kommer. Sen ska jag bara ha kul kvällen och natten lång.


Regnet det bara öser ner...

Nej nu får det faktiskt sluta regna vill inte gå ute men vill ju inte vara kvar på jobbet heller så jag har ett dilemma här. Hade faktiskt tänkt att gå in till stan (sitter inte lång från nordstan) men är de såhär jävligt vet i tusan. Men lutar ändå att att jag går och trotsar vädret ska ju som sagt in till systemet och sen träffa Anna-karin hos nagel Shopia.


Onsdag

Vilka jäklar skitväder det är ute idag fy så deprimerande hoppas på bättre väder till helgen. Idag har jag verkligen hemskt träningsverk i rumpa och lår efter gårdagens spinning och måndagens pump så idag blir det definitivt vila men först en runda till systemet för att inhandla alkohol till lördagens cocktailparty. För på lördag ska det drickas glammiga cocktails ala Hollywood i mina ny cocktailglas. Hoppas att mitt cocktailparty kommer att bli lyckat trots att alla tjejer inte kan komma men är glad att dom som kommer kommer såklart. Lite ledsen är jag att Anna-Karin inte kan komma men såklart så måste hon gå på intervjun. Lite elakt sagt men så hoppas jag hon inte får jobbet för jag vill ju såklart ha kvar henne här i Göteborg för jag kommer att bli så ensam om hon flyttar hem. Har ju givetvis fler kompisar än henne men hon är den ända singelkompisen och vi har kommit varandra väldigt nära. Snälla snälla Anna-Karin du får inte flytta.


Uppladdning i veckan

Denna vecka blir de att ladda inför lördagen då de är dax att fira min födelsedag och jag har mycket att fixa med inför helgens cocktailparty. Fick redan nu i helgen rätt så mycket gjort när mamma och pappa var hos mig men lite finns kvar att göra. Det som är så bra när jag har mina föräldrar uppe är att jag får så mycket fixat i min lägenhet, pappa får komma vara min hantverkare. Men jag ser även till att ta hand om dem genom att laga god mat (gjorde en mycket god paella) till dem som jag vet att dom uppskattar när jag gör. 

Idag jobbar jag bara 10-14 så skulle ha haft sovmorgon blev väckt av byggarna som vanligt men gjorde inte så mycket kunde ligga kvar en stund och vakna till innan klockan ringde. När jag är färdig här på jobbet blir de tidig träning och sen hem och dona med tvätten måste beta av mina att göra saker nu innan fredag.




kändisspotting

Idag när jag var påväg till jobbet såg jag Peter Apelgren som bland annat har varit med i P3 Rally, parlamentet och syns nu även i tv reklamen för din el.



Bästa tidsfördirvet

YES! jag har hittat de bästa sidan för att fördriva tiden med när jag jobbar. TV4 play där böhöver inte se hela programmet utan väljer ut sina godbitar som man vill se perfekt ju. Idag är det fredag och snart får jag ta helg och träffa mamma och pappa som är på besök i helgen.



Tandläkarbesök

Idag har jag varit på tandläkarbesök och jag hade jättefina tänder vilket jag är glad för. För vem vill lägga pengar på att hål i tänderna. Tror i och för sig inte att jag skulle behöva betala eftersom jag betalar varje månad till tandläkaren men ändå tycker dess utom att det är väldigt obehagligt att borra. När jag var mindre hade jag väldigt dåliga tänder och fick borra väldigt mycket där av mitt obehag att borra. Tror i och för sig att ingen tycker om att borra. Nu på senare år har jag i alla fall fått mycket bättre tänder har inte haft ett hål på många år bara små början till hål. Tandläkaren rekommenderade att jag skulle bli duktigare på att använda tandtråd och fluorskölj men orka komma ihåg de.


Idag ska jag baka

Imorgon kommer mamma och pappa på besök över helgen så då tänkte jag vara duktig och baka en kaka ikväll till dom.

Mjuk pepparkaka

100 g
smör
1 dl socker
1,5 dl farinsocker
2 ägg
1,5 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk kryddnejlika (mald)
1 tsk ingefära
1 tsk bikarbonat

Rör smör, farinsocker och socker poröst med en elvisp.
Vispa ner ett ägg i taget.
Rör ner gräddfilen.
Blanda mjölet och kryddorna och rör ner i smeten.
Häll smeten i en smord bröad form.
Grädda längst ner i ugnen ca 50 min.

Hittade på Santa Marias hemsida att dom har en färdig pepparkaksmix som man kan använda istället om man inte vill köpa alla kryddorna.




Gulligt tidsfördriv

Idag hittade jag en sida spel.se som har ett flertal roliga och söta spel som inte kräver särskilt mycket hjärnverksamhet. Ett utav spelen som jag fastnade framför var ett "spel" som skulle ta fram vilket djurhumör man är för dagen. Mitt djurhumör för dagen är tydligen pingvinprinsessa och mitt partydjur humör är godis-ponny visst lät dessa två gulligt men vad de betyder att jag är på för humör vet jag inte. Ja nu förstår ni hur lite jag har att göra på jobbet :)


 Spela Animals In The City 2   Spela Animals In The City


Alla får ligga?

Läste en rolig artikel på aftonbladet för en stund sedan som handlar om hur man ska gå till väga för att ragga som ett proffs. Tipsen baserar på boken Alla får ligga av Henrik Fexeus som ska beskriva hur man på bästa sätt raggar upp någon. Denna boken vore absolut något för mig som är singel att läsa. Några utav tips som nämns i artikeln är att man ska ställa öppna frågor som kräver mer än ett ja eller nej, att man ska peka mot mun, hals eller ner i urringningen samtidigt som man söker ögonkontakt blir pupillen större är de ett tecken på attraktion. Så jag får väl testa dessa tips nästa gång jag är på krogen gäller bara att samla mod till de.


Snålblåst och snuslukt

Fy tusan, vad de blåste kallt när jag var ute å gick en promenad på lunchen riktigt bet i låren kan ju i och för sig bero på att jag har strumpbyxor oxå men riktigt ruggigt. Pratade med mamma när jag kom in efter promenaden och hon sa att hemma i Småland snöar de hoppas verkligen inte de kommer hit. Vill inte ha hit någon snö alls för de blir ju bara äckligt blask av de här i Göteborg. På promenaden fick jag även känna doften av snus en bra bit e Swedish match ligger nära där jag är nu. Swedish match har ju varit i hetluften nu bara för någon vecka sedan tydligen så har dom i visa snussorter en högre halt av ett ämne som gör att man blir mer beroende inte bra alls. Snus luktar i alla fall äckligt precis som cigaretter oxå gör egentligen borde sluta bara dumheter att röka men på något lustigt sätt blir de "gött" när jag dricker alkohol undra varför de är så?

I morgon funderar jag på att gå till jobbet fast inte hela biten hinner nog inte de om jag inte går upp väldigt tidigt förstås men de orkar jag ju inte. Ska nämligen på Alho Vera party imorgon kväll så då hinner jag inte mes någon träning. Ikväll blir det efterlängtad yoga är väldigt glad över att jag provade på yoga för de känns verkligen skönt i både kropp och själ när man är klar. Kan ju även hoppas på att jag ska bli lite smidigare mitt mål är att kunna gå upp i brygga så vi får väl se.


Miljön är viktig dax att bli miljösmart

Fick ett mail från miniplanet.se idag som är en sida som vill försöka att få oss svenskar att tänka mer på miljön och berätta hur vi kan göra för att förbättra den. Deras motto är att alla kan göra något, men vem gör mest? Man får många bra tips som tex. en säsongsguide som visar olika grönsaker efter säsong, resklimatsmart, klimattips för hemmet osv. Vet inte hur det kom sig att jag registrerade mig på denna sida men försöker göra så gott jag kan för miljön. Det jag gör hemma tex. är att sortera papper, metal, plast och glas som jag sedan slänger på återvinningen, inga el-prylar står på i onödan dvs. jag drar ur kontakten, åker spårvagn såklart, äter inte mycket rött kött osv. Man kan faktiskt göra mycket för miljön genom att bara tänka efter lite vad man gör och hur man gör där hemma. Även de lilla räknas för att försöka förbättra vår värld och framtid för vist vill du påverka. 

Jag tycker att du ska registrera dig på miniplanet och avge ett miljölöfte de har jag gjort och min utlovade besparing är 3,32 ton CO2/år. Vet inte om de är bra men om ni avger miljölöftet så kan vi ju genomföra.

Här få du några enkla tips på hur du kan bli mer miljösmart

Släck lampor och undvika stand-by-läge på din tv, video eller dvd så kan du minska dina koldioxidutsläpp med upp till 300 kilo per år.

Ät mer vegetariskt och mindre kött och fisk. En wok med div. färska grönsaker lite vitlök och sweetchili och grädda, mums.

Drick vanligt vatten. Vi i Sverige har världens bästa kranvatten så utnyttja de.

Låt maten svalna innan du ställer in den i kylen. Kylen får jobba hårdare för att kyla ner igen och då går det åt extra elektricitet

Återvinn dina konservburkar och andra hushållsmetaller. Ja jag vet de är jobbigt att spola alla förpackningar så att dom inte luktar.

Använd lock på kastrullerna när du lagar mat mycket av den energi som går åt för att värma upp går rakt upp i luften.

Använd vattenkokare går dessutom sparar man tid när man ska laga mat. Tips! koka upp vatten på spisen om man kokar lite vatten i kastrullen och resten av vattnet i vattenkokaren.

Optimism inte bra för miljön


Partyplans!

Nu efter lunch i brist på annat har jag suttit och planerat inför min födelsedagsfest (ja jag vet de är tidigt) in i minsta detalj. Är ju visserligen tre helger tills dess men har man inget för sig på arbetstid så får man skaffa sig de och jag gillar ju att planera. Så den 21 November får ni skriva fest i almanackan. Nu ska ska jag städa kaffemaskinerna och sen kan jag nog gå hem ska en runda till gymmet först. 



Lunchtime

Snart dags att få i sig lite mat i magen och en promenad ute i det gråa vädret. Idag serveras de pasta med kycklingcurry sås och så lite sallad till de. Inhandlade fredagens outfit till 70-talsfesten på fredag igår utsvängda jeans, ett knytskärp och ett halsband med peacmärke. Ska försöka stajla om jeansen så att dom blir lite mer hippie kanske få dom mer utsvängda och måla lite på dem. Kommer att låna Lindas virkade klänning att ha till sen blir de lite detaljer som kommer att göra mig till en jättesnygg hippie. Nu mat kurrar lite i magen men återkommer under dagen för här händer de inte mycket.


Höstdeppig!

Hemma igen och på jobbet efter en helg hemma i Småland som inte blev som jag hade tänkt mig.
Trött och förkyld är inget vidare att vara sitter dessutom på ett företag där jag bara har receptionsjobb dvs. bara ta emot besök (om det kommer någon vilket de inte gör) och se till köket tur att internet finns här i alla fall.
Utanför fönstret är det regnigt och kallt tog en promenad på lunchen bara för att rensa huvudet och kanske bli lite piggare men inte blev jag de. Var i och för sig och hämtade ut en ny trisslott som jag vann i helgen och skrapade fram ytterligare två nya lotter något som är positivt i allt detta gråa. Får se om jag orkar ta mig till gymmet idag borde verkligen gå eftersom jag stoppat i mig en del nu när jag varit hemma. Får se hur jag känner mig i eftermiddag men just nu vill jag bara gå hem och dra täcket över huvudet.


RSS 2.0