jag har Skoproblem!!

Hatar skor just nu då mina stövlar har gått söner i sömmen nere vid sulan och läcker i som ett sol när de är sådant väglag som det är idag. Sprang runt några butiker på lunchen men kunde inte hitta ett enda par som föll mig på läppen. Det är så typiskt därför att jag måste ha ett par skor nu på en gång. Får ta en runda efter jobbet och hoppas då på bättre tur.

Ikväll hade jag tänkt att göra hemgjorda hamburgare med fetaost får se om jag kanske åker in till stan och möter upp Anna-karin och hennes date senare ikväll över ett glas vin. Imorgon ska vi till Alingsås för att fira Johanna som har fyllt 25 år.

Nu ska jag ät upp min bulle (andra för idag skäms på mig) trevlig helg på er.


Fy på mig!

Föll för frestelsen, köpte choklad idag på lunchen igen. Så idag testar jag Cloetta good fairtrade cashew och tranbär. Den var inte lika god som den med hasselnötter men den duger för att dämpa mitt söttsug. Tror att det ända som ska få bukt på min nya lunchvana är att jag är på ett uppdrag så långt bort från en affär som möjligt. Men de vill jag ju inte de heller trivs så bra med att vara inne i stan just för att man aldrig behöver sitta inne och vänta att lunchrasten ska ta slut och att jag inte behöver åka så lång såklart. Men, men får se till att gå lite på bandet för att kompensera chokladen ikväll innan yogan.


gummistövlar

Nu ska jag förhoppningsvis klara den kommande vårfloden som kommer att bli när all snö ska smälta bort här i Göteborg. I övriga Sverige för den delen också. Har nämligen beställt ett par fina gummistövlar från Ellos som förhoppningsvis kommer att komma hem nästa vecka. Hoppas bara dem är lagom eftersom jag fick ta en storlek större.

Ikväll ska jag tvätta gud så roligt jag kommer att ha.


GODISSSS!

Uscha vad jag är sugen på godis speciellt muffins eller någon smarrig kaka. Har fått en ful ovana nu när jag varit här på detta uppdrag att på lunchen slinka förbi Hemköp och köpa mig något gott vilket inte är bra. Så nu måste jag börja avvänjningsperioden annars kommer jag att snart att ha gått upp de 5 kilona som jag lyckts gå ner.

Idag skiner solen synd att man inte får vara ute och njuta av den så länge den är här för vilken dag som helst kommer snön tillbackas igen. Känns inte så kul. Såg även att de kunde bli regn så nu måste jag köpa mig ett par gummistövlar måste bara hitta ett par snygga, vilket inte är de lättaste. Ikväll blir det åter en omgång på gymmet vilket ska bli skönt måste göra av mina kvällar någon stans. Tycker att det är så tråkigt att komma hem till en tom lägenhet. Tänk att få komma hem till ett dukat bord och någon som talar om hur mycket han saknat mig, usch nu blir jag deppig.


One-Bowl Chocolate Cupcakes med Chocolate Cream Cheese Frosting Foto: Karolina Hagman


god gärning



Hittade denna på en annan blogg och tyckte att den var så himla bra så jag oxå ville ha den på min blogg. Mycket bra version och coolt att så många artister ställt upp. Lyssna och njut. Kommer att nynna på denna låten hela dagen nu tror jag.

Brrr it´s cold in here

Fy tusan vad det är kallt här på jobbet idag då pumpen för värmen har gått sönder sitter med jackan på benen å halsduken på axlarna men fryser fortfarande.  Får nog gå ner och köpa mig ett par fingervantar på lunchen.

Idag var det tur att jag är inne i stan och jobbar eftersom det var kö enda från GP huset in till brunnsparken (stog tydligen still tot. 1 timme). Gick även upp tidigare för att kolla på nätet om hur det såg ut i spårvagnstrafiken men med västtrafiks dåliga hemsida hittade jag inget så fick somna om och hoppas på att vagnarna skulle gå någorlunda normalt, vilket den oxå gjorde tills GP huset. Men eftersom jag valde att gå av när den stod still så hann som in till kontoret i tid.

Kan väl heller inte säga att jag är särskilt lycklig över helgens snöoväder då jag i lördags förmiddag skulle ta mig i till stan för att träna men kom inte längre än två hållplatser innan de tog stopp. Valde då att hoppa av spårvagnen och traska hem igen eftersom jag inte skulle hinna in i tid. Men det var ändå tur att träningen blev inställd för lite senare ringde Anna-Karin och undrade om jag ville följa med på melodifestivalen eftersom en som skulle med inte kunde komma ut med bilen. Det ville jag såklart och de blev en mycket lyckad kväll. Stämning och låtarna var mycket bra i Scandinavium sen tog vi oss vidare till Incontro pianobar där det var mycket trevligt också. Efter mycket övertalning gick vi sedan vidare till Gretas och dansade loss på schlagergolvet. Blev många goa skratt åt en del underliga personer som man får vänta sig att träffa på Gretas.

Nu ska jag värma mig med en kopp te.


Snart är det fredagsmys...

Idag är jag så effektiv här på jobbet redan andra blogginlägget för idag vilket betyder att jag är väldigt rastlös. Just nu är det tyst som i graven här och så kommer det nog att fortsätta att vara resten av dagen. Snön den bara yr ute fy så tråkigt de är. Vill ju ha vår nu men inser att det är väldigt långt tills dess om det ska fortsätta såhär. Tänk när man kan byta till en tunnare jacka och ta på sig lättare kläder, njuta av solen på en parkbänk, ta ett glas vin på en uteservering (vem jag nu ska göra de med), ha picknick i slottsskogen osv. det finns så mycket jag längtar efter. Men tills dess är det bara att stå ut med detta jävla skitväder. På tal om skitvädret. Igår höll det på att sluta illa i den hemska trappa som är hit upp till detta företag. Gick lite för fort och drog dit som tur var så höll jag mig i ledstången och kunde då dämpa fallet. Annars hade jag legat raklång och kanske gjort mig illa ordentligt. Fy så otäckt.

Igår hanns det även med att flörta lite med den söta killen här på jobbet han tyckte att jag skulle hänga med dem och spela innebandy imorgon. Hade säkert varit kul men för det första är jag alldeles för mesig för att ens våga gå ditt själv och för det andra vill jag inte bli ner sprungen av ett gäng killar. Får väl se om han kommer förbi här idag.

Ikväll blir det fredagsmys hemma hos Anna-Karin kanske den sista nu på ett tag vilket känns ledsamt. Ska först följa med henne till Barabella för att byta hennes piercing i örat. Sen ska vi gå till 4-Gott och inhandla en stor påse med godis (som jag är väldigt sugen på just nu).

Imorgon är det melodifestivalen här i Göteborg jag kunde också ha varit där men en "viss person" (sur på dig) missade att säga till att jag ville följa med. Så får även detta år titta i tv-soffan hemma hos Linda istället. Såg förövrigt Darin i Nordstan idag som var där med Telia.


Ny favorit?

Började igår titta på en ny vampyrserie Vampire diaries som sänds på kanal 6 visserligen tredje avsnittet så får titta på ettan och tvåan på playkanalen. Har ju tidigare berättat att jag gillat True blood där väldigt stilige Alexander Skarsgård spelar med i som också är en vampyrserie. Väntar med spänning på fortsättningen av True blood som måste komma ut med nya avsnitt snart tycker jag. I alla fall tror att Vampire diaries kommer att vara bra även stort plus att de två vampyrerna är sjukt snygga. Eller vad tycker ni?





   

Kolla bara vilka Heta grabbar dom hadr gärna fått bita mig i halsen.



Paul Thomas Wasilewski & Ian Joseph Somerhalder


Välkommen till klagomuren

Året som började så bra med att jag sa ”detta ska bli mitt år” men det känns inte alls så nu längre. Hela jag har kommit ner i en djup svacka där allt är lika tråkigt som vädret. Inget kul tycks hända mig står bara stilla på samma ställe och trampar i samma spår och vet inte hur jag ska ta mig ur. Vill ha en förändring men vet inte vad som krävs för att denna förändring ska bli av.  Att sätta upp mål att jobba emot jo vist kan jag göra de, men vad vill jag då? Hatar att vara såhär negativ men det hjälper ju inte att försöka tänka positivt och att allt kommer lösa sig förr eller senare men jag orkar inte vänta längre. Vill att allt ska hända nu på en gång.  Vill ha något att se fram emot men inte ens de har jag. Tragiska jag vad ska jag ta mig till och vad hjälper de att jag tycker synd om mig själv.

Nog med klagande kan tipsa om en variant på pytt i panna som jag hittade på igår med oxfilé som jag fick med mig hemifrån, potatis såklart, schalottenlök, soltorkade tomater och grön pesto. Det blev mycket gott synd bara att man inte har oxfilé över så ofta.

Gjorde ett impulsköp nu på lunchen den nya mascara maybelline ”the falsies volume express” borsten är böjd och lagom långa strån. Ska testa den nu några dagar och sen ger er ett resumé på den.


lite lyxliv vore inte helt fel!

Idag är det fettisdagen men det viste ni säkert redan och då ska man äta semla vilket jag har gjort. Petade dock bort mycket av mandelmassan eftersom jag inte är så förtjust i den. Såg att 7eleven hade något som hete ”drömsemlan” med extra mycket kardemumma och vaniljkräm den hade varit något för mig.

Ännu mera snö idag nu tycker faktiskt jag att det räcker men det hjälper ju tyvärr inte att bli grinnig över den. Apropå snö vi får gratulera Charlott Kalla som tog OS guld i skidor igår. Undrar om bet blir några fler medaljer? Är ju ingen sportfantast men tycker det är kul när vi tar medalj.

Har börjat kolla på den nya serien Glamourama som sänds på tv 3 play. Den handlar om tre tjejer som lever ett minst sagt lyxliv i Stockholm. En av tjejerna är nattklubbschefen Anna Hibbs och om inte jag mins fel så var hon med i Lyxfällan för några år sedan. Då för att hon hade alldeles för dyra levnadsvanor och att hennes pappa stack till henne alldeles för mycket pengar, en bortskämd unge helt enkelt. Vad jag kan se nu så har hennes levnadsvanor inte förändrats och hon var säkert bara med i lyxfällan för att få lite pr. Jag skulle inte tacka nej till att leva som dessa tjejer gör lite lyxliv så att säga. Mingla på premiärer, gå på de trendigaste nattklubbarna/restaurangerna, shoppa dyra märkeskläder osv.  Men detta liv känns väldigt långt borta för en tös som mig.


Ny vecka nya tag!

Då var det måndag igen och en hel vecka framför mig. Denna veckan händer inget speciellt är fortfarande kvar på samma företag i ytterligare 1 och en halv vecka till vilket är skönt på sätt och vis. Idag på lunchen var jag riktigt duktig gick hela 40 minuter runt halva stan. Jag gick ner längst vattnet, förbi operan vidare mot centralen ner mot brunsparken drottninggatan upp till domkyrkan (västra hamngatan) och sen tillbacks mot Kronhusbodarna. Blev en kall men skön promenad som jag hoppas gjorde att jag håller mig lite piggare nu på eftermiddagen.

Igår när jag kom hem till lägenheten låg de en ros på mitt brevinkast blev väldigt förvånad och glad. Nästan så att jag tänkte att jag har en hemlig beundrare (vilket hade varit spännande) men jag tror att det är från dem jag hyr lägenheten av. Får fråga Cicci om hon också fick en ros igår eftersom hon bor med samma.

Helgen hemma i Småland har varit mycket bra. I fredags direkt efter att jag kom in till Nybro hämtade Natalie upp mig. Sen fick det bli ett snabbt klädbyte i fixa till sig lite innan vi fick skjuts in till Kalmar, Byttan. Kvällen på Byttan var rolig har alltid roligt när jag är ute med Natalie trots de fyra åren som skiljer oss åt. Lördagen blev lugn handla, promenad, en supergod middag bestående av chevré gratinerad sparris, potatisgratäng och helstekt oxfilé med lufttorkadskinka, pesto och parmesan. Blev såklart melodifestivalen också då kvällens ögongodis helt klart var Eric Saade som Anna-Karin sa ”hade gärna duschat med honom”.

Idag blev de ett ganska långt inlägg men som sagt de har varit en bra helg. Ha en bra vecka.


Tristess!!!

Nej nu får det ta och hända något, tror jag håller på att dö av uttråkan. Klockan går fruktansvärt sakta vill sluta nuuuu. Får väl gå och snylta en bullbit till. Hoppas på att killen som jag spanat in här kommer och går förbi här vore trevligt.


Keep smileing

Som receptionist måste man alltid ha ett trevligt bemötande i både det direkta mötet och i telefonen när man jobbar, för en sur receptionist vill man inte vara. Anna-Karin och jag pratade lite om just detta förut att man alltid ska le när någon kommer, oftast får man då ett vänligt leende tillbax. Men nu undrar jag vad folk egentligen tänker på när de ler tillbax? Många tänker väl inget speciellt. Men de jag särskilt undrar är vad de äldre herrarna tänker på. För ofta när de ler sitt trevliga leende tillbax får jag även en "konstig" blick som man kan undra lite över. Nu är jag lite taskig mot de äldre herrarna och ska kanske inte spekulera i detta allt för mycket för då slutar de väl med att jag inte ler tillbax vilket är lite tråkigt.

Så fortsätt att le alla receptionister kan kanske leda till något gott vem vet?


Smaskigt Tips!

Idag på lunchen var jag som vanligt sötsugen efter maten och slank då in på Hemköp för att hitta något gott. Fann då denna nyhet Cloetta good hasselnöt som verkligen himla god, den är dessutom rättvisemärkt. Finns i tre andra smaker mjölkchoklad, tranbär och cashew och mintcrisp. Kan tänka mig att tranbär och cashew också är mycket god.


Onsdag, sen kommer torsdag!

Onsdag eftermiddag och det luktar fikarbröd här i receptionen inte bra, inte bra. Idag började jag mitt tre veckors uppdrag på ett företag som ligger centralt här i stan nära Brunnsparken, vilket är lyx. Kan då sova lite extra på morgonen. Det ligger även nära Kattis jobb så får väl se till att luncha med henne någon dag för det är ju alltid trevligt med bekant sällskap på lunchen. Företaget jag är på nu är väl kanske inte det roligaste att vara på eftersom det är väldigt lite att göra nästintill inget alls. Som jag säkert skrivit tidigare ”tur att internet finns”. Det sura är bara att det kan vara svårt fylla en hel dag med att bara surfa på nätet. Hotmail som jag uppdaterar en gång i kvarten, facebook där inget kul händer prata med med Anna-Karin, aftonbladet, expresssen, läsa andras bloggar för att inspireras, recept som bara gör mig hungrig och facebook igen. Finns inte mycket annat man kan göra?

Får gratulera Anna-karin som nu fått ett nytt jobb på Swedbank i Halmstad, grattis grattis gumman. Men de tråkiga är ju just att jobbet är i Halmstad och att hon då måste flytta. Men jag har försökt vända hennes flytt till något positivt genom att jag då får slå klackarna i en ny trevlig stad med nya människor (killar). Ser extra framemot sommaren då Halmstad ska vara en riktig sommarstad.
 
På fredag direkt efter att tåget rullat in på stationen i Nybban vankas de party med Natalie som ville ha med mig ut i vimlet i storstaden Kalmar. Kvällens location blir Byttan "Club Caj" som ligger nära Kalmarslott, har inte varit där tidigare men det sägs att de ska vara bra där. Ska i alla fall bli kul att festa med "lillsyrran" för dom gånger vi festat ihop har det alltid varit skoj så de blir det nog även denna gången.


Dax att inta en apelsin för at få i sig lite nyttigheter.



Alla hjärtans dag = Alla singlars hat dag

På söndag är det alla hjärtans dag (alla singlars hat dag) och ingen date detta året heller. Kommer att försöka tänka att denna dag är en dag precis som alla andra. Men troligen om jag känner mig själv rätt kommer jag att  deppa över den mer än någonsin (att de är en söndag gör ju inte saken bättre heller). För hur eller hur är denna dag bara ett påhittat jippo som handeln tjänar enorma pengar på. Kommer troligen att åka hem i helgen så om jag har tur kanske mamma ger mig något litet.  
Nog om denna överskattade skitdag.

Sitter nu och funderar på om jag ska våga söka/ställa upp som hårmodell ikväll för en salong i stans som ska ha kurs. Kan ju bli jättebra men oxå skitdåligt och eftersom jag är så rädd om mitt hår överlägger jag de nu noggrant. Hade även behövt träna idag då tryckt i mig naturgodis (proppmätt) och 2 st kokostoppar ("munkar" som Göteborgarna säger) men det får bli fullt ös på spinning imon istället.

Nu återstår till en timme kvar på jobbet å de kommer troligen inte hända särskillt myckte.



Idag vill jag baka

American Apple pie

Supergod äppelpaj som Kattis och jag gjorde en gång precis när hon flyttat in i sin lägenhet i Partille (som hon inte bodde i särskillt länge). Uppskattades även av hennes mormor och morfar.

Pajdeg:
150 150 g kallt smör
4 4 dl vetemjöl
0.5 0.5 dl florsocker
1 1 nypa salt
1 1 st ekologiskt ägg
0.5 0.5 msk vatten
Pensling:
1 1 st ekologiskt ägg
1 1 msk mjölk
1 1 msk råsocker
Fyllning:
12 12 stora Granny smith äpplen
1 1 st citron, saften
50 50 g smör
4 4 msk strösocker
2 2 tsk mald kanel
1 1 tsk malen ingefära

Blanda samman tärnat smör, vetemjöl, florsocker och salt. Tillsätt ägg, vatten och arbeta samman till en deg. Knåda inte. Plasta och låt degen vila i kylen, minst 30 minuter.Skala och kärna ur äpplena, och skär varje äpple i åtta klyftor. Lägg dem snabbt i en skål, tillsätt citronsaft och blanda. Stek äpplena i smör, strösocker, kanel och ingefära, fördelat över 2 omgångar, alt. 2 stekpannor. När äpplena är lite mjuka efter cirka 5 minuters stekning, rör om och låt dem svalna på en tallrik.

Sätt ugnen på 180 grader, varmluft.

Dela degen i två bitar, den ena lite större än den andra. Lägg den större degbiten på ett väl mjölat bakbord och kavla ut till en cirkel, cirka 30 cm i diameter och ett par millimeter tjock. Rulla upp degen på kaveln, och rulla ut den igen över en pajform med löstagbara kanter. Tryck försiktigt ner degen längs kanterna, och låt det som blir över hänga utanför pajformskanten.

Fyll upp pajformen med äppelfyllning. Kavla ut den mindre av degbitarna till en cirkel, cirka 25 cm i diameter. Vispa ett ägg med en skvätt mjölk och pensla på kanten av den undre degen. Lägg på det utkavlade locket, och skär sen av den deg som hänger över kanterna. Nyp ihop skarven med fingrarna. Ställ pajformen på en plåt, pensla locket med äggblandningen och strö över råsocker. Skär upp små lufthål runt pajen och grädda den i nedre delen av ugnen, i cirka 35 minuter tills den är gyllene. Fyll upp pajformen med äppelfyllning.

Kavla ut den mindre av degbitarna till en cirkel, cirka 25 cm i diameter. Vispa ett ägg med en skvätt mjölk och pensla på kanten av den undre degen. Lägg på det utkavlade locket, och skär sen av den deg som hänger över kanterna. Nyp ihop skarven med fingrarna. Ställ pajformen på en plåt, pensla locket med äggblandningen och strö över råsocker. Skär små snitt runt pajen och grädda den i nedre delen av ugnen, i cirka 35 minuter tills den är gyllene.




Receptet hämtat från recept.nu


RSS 2.0