Kikärts- och svampgryta

Måste tipsa om ett recept som jag provade igår som faktiskt blev väldigt gott trots att det är vegitariskt.

Kikärts- och svampgryta

1 st         gul lök
150 g      chapmpinjoner
2 st         tomater
1 st         röd paprika
0,5 msk  rapsolja
1 burk    kikärtor (400 g)
1 dl        vatten
1 st        ört- eller grönsaksbuljong
1 msk     tomatpure
1 krm     paprikapulver
4 st        aprikoser torkade och strimlade
1 krm     svartpeppar
1 krm     salt
              basilika, några kvistar

Skala och hacka löken. Skölj och ansa svamp och grönsaker. Klyfta svamp och tomater, strimla paprikan.
Fräs lök och svamp i oljan några minuter i en gryta. Tillsätt paprika och tomater och låt fräsa några minuter till. Skölj kikärterna, låt dem rinna av i durkslag och vänd ner dem i grytan.
Tillsätt vatten, buljongtärning, tomatpuré, paprikapulver, aprikoser, salt och svartpeppar. Låt grytan koka ca 5 min. Garnera med basilika och servera grytan med råris. Serveras med råris.

Kikärts- och svampgryta Receptbild - Allt om Mat

Smaklig måltid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0