Kikärts- och svampgryta
Måste tipsa om ett recept som jag provade igår som faktiskt blev väldigt gott trots att det är vegitariskt.
Kikärts- och svampgryta
1 st gul lök
150 g chapmpinjoner
2 st tomater
1 st röd paprika
0,5 msk rapsolja
1 burk kikärtor (400 g)
1 dl vatten
1 st ört- eller grönsaksbuljong
1 msk tomatpure
1 krm paprikapulver
4 st aprikoser torkade och strimlade
1 krm svartpeppar
1 krm salt
basilika, några kvistar
Kikärts- och svampgryta
1 st gul lök
150 g chapmpinjoner
2 st tomater
1 st röd paprika
0,5 msk rapsolja
1 burk kikärtor (400 g)
1 dl vatten
1 st ört- eller grönsaksbuljong
1 msk tomatpure
1 krm paprikapulver
4 st aprikoser torkade och strimlade
1 krm svartpeppar
1 krm salt
basilika, några kvistar
Skala och hacka löken. Skölj och ansa svamp och grönsaker. Klyfta svamp och tomater, strimla paprikan.
Fräs lök och svamp i oljan några minuter i en gryta. Tillsätt paprika och tomater och låt fräsa några minuter till. Skölj kikärterna, låt dem rinna av i durkslag och vänd ner dem i grytan.
Tillsätt vatten, buljongtärning, tomatpuré, paprikapulver, aprikoser, salt och svartpeppar. Låt grytan koka ca 5 min. Garnera med basilika och servera grytan med råris. Serveras med råris.
Fräs lök och svamp i oljan några minuter i en gryta. Tillsätt paprika och tomater och låt fräsa några minuter till. Skölj kikärterna, låt dem rinna av i durkslag och vänd ner dem i grytan.
Tillsätt vatten, buljongtärning, tomatpuré, paprikapulver, aprikoser, salt och svartpeppar. Låt grytan koka ca 5 min. Garnera med basilika och servera grytan med råris. Serveras med råris.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback