Matprat gör mig hungrig

Nu är de verkligen höst kallt och mörkt ute fast igår var de rätt så fint sådana höstdagar vill vi ha fler av. Idag är det tisdag och jag har inte haft något uppdrag idag heller imon och på torsdag vet jag iafl att jag ska ut å jobba dock bara 4 timmar per dag.

Helgen blev lugn och skön hemma i Småland åt mycket god matoch sötsaker hela helgen lång.
I Lördags hade vi kaos i köket på Stenbergavägen bullar skulle bakas och en trerätters middag som skulle lagas. Kan börja berätta hur det gick med bullbaket, precis när jag skulle börja med bullarna kom Natalie som jag bjudit in till kvällens middag. När alla ingredienserna var blandade till bulldegen (provade bullreceptet från tidigare inlägg) blev vi lite skeptiska till hur degen såg ut och kändes för de som var lite konstigt var att degspadet inte skulle värmas som man alltid brukar göra men det var bara att hoppas på de bästa och låta degen jäsa ifred. Men efter att jäsningen var klar hade degen inte jäst något vidare alla var jätteskeptiska men jag fortsatte och bakade ute dem som vanligt. När jag lagt upp alla bullarna på plåten så slängde jag in plåten i ugnen men kom på lika snabbt att dom skulle jäsa en gång till så ut med dem. Bullarna blev faktiskt bra efter mycket om och men såg och smakade som köpebullar. Samtdigt som jag hade bullarna i ugnen gjorde jag efterrätten en ganska avancerad chokladkaka med chokladglasyr som blev saftig och god. Sen var det dax för middagen till förrätt blev de rucolla, parmaskinka och coctailtomater med lite balsamvinäger över. Varmrätt, entrecote med vitlökspotatismos och chilismör allting var jättegott och alla verkade nörjda. Till söndagsmiddag överraskade min kära mor med en mycket kär maträtt nämligen Kroppkakor som jag har längtat efter dem, mums.


Nej nu blev jag så hungrig av allt mat och bullprat att jag måste gå å laga till mig nått, idag blir de nog varm coleslow med choritzo.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0